VEL Arkitekt- & Byggerådgivning ApS - vel-ark.dk logo

Arkitektforslag (3D visualisering)

Er du ikke helt tilfreds med dit hus, som det ser ud nu, og ønsker du at få lavet noget om, bygge til eller bygge nyt? Mange mennesker drømmer om at flytte uden at være opmærksomme på, at de måske allerede bor i noget, der med få ændringer kan blive deres drømmehus.


Som din byggerådgiver står jeg klar til at hjælpe dig med at opfylde dine boligdrømme ved at vise, hvordan dit projekt - din drømmebolig - kunne se ud.

Arkitektforslag - fra ide til virkelighed

Et arkitektforslag kan være en nøglekomponent til at skabe dit drømmehus. Et arkitektforslag er en udarbejdet professionel plan, der beskriver og visualiserer, hvordan din fremtidige bolig eller byggeprojekt kan se ud. Det kan være svært at forestille sig hvilke muligheder man har, hvilket denne plan kan hjælpe dig med at visualisere.


Arkitektforslaget giver en professionel vurdering af mulighederne

Som professionel vil jeg undersøge og vurdere de forskellige aspekter og muligheder af projektet. Har I en masse gode ideer, står jeg klar til at vurdere, hvilke muligheder der kan lade sig gøre, så vi opfylder jeres drømme. Som arkitekt kan jeg se mange muligheder, og vil derfor også kunne komme med nye indslag og åbne nye døre, som der måske ikke ellers var opdaget. Jeg vil i et tæt samarbejde med jer sikre, at jeres fremtidige hjem eller byggeri lever op til jeres forventninger.

Med min professionelle ekspertise vil jeg kunne lave et arkitektforslag, som sikre, at projektet er realistisk og overholder love og krav.


Arkitektforslag giver klarhed omkring budgettet

Med et arkitektforslag på plads kan du få en overslagspris for dit projekt. Dette giver dig på forhånd en klarhed over de økonomiske aspekter og muliggør en bedre planlægning af projektets budget. Du kan på denne måde også søge om eventuelt finansiering til projektet, hvis dette er nødvendigt.

3D-visualisering af arkitektforslag

En 3D-visualisering af et arkitektforslag er en teknik, der giver arkitekter og bygherrer mulighed for at se deres projekter i virkelighedstro 3D-gengivelse. Det kan være en kæmpe hjælp for både arkitekten og for bygherren, da de visuelt kan forestille sig de muligheder og forslag, der fremlægges. Teknikken giver også mulighed for at flytte rundt i bygninger og se dem fra forskellige vinkler, hvilket kan være en stor fordel, når man skal planlægge og designe nye bygninger. Står man i et dilemma, og har flere muligheder på bordet, kan en 3D tegning være nøglen til at se mulighederne visuelt for sig, og derved kunne træffe en bedre og mere oplyst beslutning. 


Derfor er en 3D-visualisering vigtig

3D-visualiseringen er en af de bedste måder at give et klart billede af, hvordan et projekt vil se ud i virkeligheden. 3D-visualisering giver desuden arkitekter og bygherrer mulighed for at se et projekt, før det bygges. Dette giver dem mulighed for at finde eventuelle fejl eller problemer, før de bliver for store eller dyre at rette. Derudover giver 3D-visualisering af arkitektforslaget mulighed for at se, hvordan et projekt vil påvirke omgivelserne.

Processen i arkitektforslaget hos VEL Arkitekt- & Byggerådgivning 

Hos VEL Arkitekt- & Byggerådgivning står jeg klar til at hjælpe dig fra start til slut, hvor du som kunde blot skal læne dig tilbage og komme med dine drømme og visioner for dit byggeri. Et arkitektforslag består af mange delopgaver, hvoraf 3D visualiseringen er en af dem. Overordnet kan processen opsummeres således:


Første møde
Ved afholdelse af mødet, kan kunden fremlægge alle sine ønsker og drømme til det kommende boligprojekt. Det er her kunden kan være med til at sætte rammerne og skabe sit drømmehus eller renoveringsprojekt. Jeg sidder klar til at lytte og sørge for at få alle detaljerne med, så vi kan få en god start på samarbejdet.


Gennemgang af lokalplaner

Når drømme og ønsker er blevet fremlagt, vil jeg gennemgå eventuelle lokalplaner for at sikre, at det, som er ønsket, kan lade sig gøre. Der er visse regler og krav der skal overholdes, og dette vil jeg være behjælpelig med at undersøge for jer.


Udarbejdelse af arkitektforslag

Når der er tjekket op på, at byggeprojektet overholder love og krav, vil udarbejdelse af et arkitektforslag, herunder plantegning og 3D visualisering af arkitekturen, påbegyndes.


Præsentation af arkitektforslag

Når tegningerne og 3D visualiseringen er på plads, vil vi igen holde et møde, hvor præsentation af arkitektforslag vises. Her vil vi sammen kunne lave eventuelle tilpasninger, og drøfte de muligheder der er til projektet. En arkitekttegning er ikke skrevet i sten, og har I fået nye ideer siden sidst, kan vi her se på, hvordan vi kan imødekomme disse sammen. 


Godkendelse og finansiering af arkitektforslag

Når arkitektforslag er godkendt, udarbejdes overslagspris for alle udgifter, som er forbundet til byggeriet. Ovenstående materiale anvendes for at fastlægge, om de tiltænkte ændringer er inden for din budgetramme. Ligeledes kan materialet anvendes af banken, for at vurdere, om der kan lånes til det ønskede.

Ved større ændringer, såsom tilbygninger, vil det efterfølgende arbejde være at udarbejde materiale til byggeansøgning, hvor VEL Arkitekt- & Byggerådgivning ligeledes kan være behjælpelig.Læs mere i afsnittet Byggeansøgning og færdigmelding af byggeri.

Eksempel på ændring af planindretningen i 60'er hus:

Eksempel på ændring af plantegning

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes